lauantai 31. toukokuuta 2014

Kohta neljä viikkoa täynnä

Pennut ovat ehtineet jo kohta neljän viikon ikään. Valitettavasti olen ihan onneton somen käyttäjä. Yritän saada kuvia lisättyä kohta, kun nyt lomakin alkoi...

Valitettavasti pentu ykkönen "Pikkuinen" jouduttiin lopettamaan 11 vrk ikäisenä. Se ei alkanut kasvaa ja lopulta sen vointi heikkeni niin, ettei muuta voitu. Kyllä se kovasti yritti muiden mukana hengailla.
Poitsu on edelleen kaikista suurin. Tyttö kolmonen on suunnilleen samaa kaliiberia, kakkonen tulee sitten ja nelonen. Poitsu ja kolmonen ovat pitkäselkäisempiä ja isompia. Kakkonen ja nelonen ovat kompaktimman näköisiä, kakkonen kuin pikku lihapulla. Väriltään kakkonen on harmain, tumma hohkaa valkoisen alta.
Nelosella aukenivat silmät ensimmäisinä kahden viikon iässä, poitsu seurasi perässä ja sitten myös muut. Nyt otetaan jo aika reippaita askelia, tosin välillä kumoon kellahdellen. Välillä pitää oikein spurttailla. Nyt ovat pennut jo enemmän hereillä ja painiskelevat keskenään.
Luonteeltaan pienin nelonen on kaikista vilkkain. Kolmonen taas selvästi rauhallisin. Poitsu myös melko vilkas ja telmii nelosen kanssa eniten. Kakkonen viihtyy hyvin myös itsekseen.
Pentulaatikko siirrettiin alakertaan keittiöön pentujen ollessa kaksi viikkoa. Yläkerrassa oli niin kuuma, ettei Karo meinannut jaksaa olla. Nyt ovat pennut siirretty pentuaitaukseen, jossa on tilaa telmiä. Tänään pikkuset reippaasti kävelivät ulos aitauksesta ja tutkivat huushollia. Olivat tosi rohkeita. Ulkoilemaan pihatarhaan pennut pääsevät lähipäivinä, kunhan saan sen pystytettyä.
Jauhelihaa on maisteltu viime päivinä. Poitsulle maistui heti kättelyssä kaikki mitä vain sai. Pennut on myös eka kerran madotettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti